Ernæringsterapi

Etter lang tid med planlegging kunne vi endelig starte opp første klasse med Ernæringsterapeuter 25-27 september. Studentene har til felles en brennende interesse for ernæring, og har en bred faglig bakgrunn. Vi har blant annet sivilagronom, helsekostarbeidere, phytoterapeut, sykepleiere, kiropraktor, akupunktører, fotsoneterapeut, kokk, personlig coach og personlig trenere. I tillegg har studentene utdannelse i grunnmedisinske fag eller tilsvarende.

klassen_wide

Bildet over er fra søndagens forelesning med Dag Viljen Poleszynski. Han hadde blant annet et meget interessant foredrag om hva som hindrer nytenkende forskningen innen ernæring, og hvordan resultater fra forskning kan manipuleres.

Forskning
Et av hovedmålene med studiet er at studentene skal få kunnskap og erfaring med forskning. Vi har derfor alt nå startet opp det første studie de skal jobbe med. Studentene skal måle endringer i sitt eget blodsukker ved forskjellige typer kosthold. De skal variere sammensetningen av karbohydrater, fett og proteiner i måltidene, og skal også undersøke om det har noen betydning i hvilken rekkefølge man spiser de ulike bestanddelene av måltidet.

2 Comments

    1. jeg tok faktisk kontakt med Tønsberg Blad og vaktsjefen sa de skulle komme.. kanskje neste gang?

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.