Sukker og blodfett

Argumentet for at fett og da spesielt mettet fett fører til forhøyet kolesterol og blodfettnivåer, har fått en ny studie som viser at dette ikke stemmer. Studien ble publisert 21.april i ukens nummer av tidsskriftet JAMA og er utført av forskere som blant annet er knyttet til Emory University i Atlanta.

Det ble undersøkt 6000 voksne personer i en periode fra 1999 til 2006. Deltagerne ble delt inn i fem grupper, etter hvor stor andel sukker de spiste.

De fant at et høyt inntak av sukker i kosten hadde sammenheng med signifikant lave nivåer av det nyttige HDL-kolesterolet og høyere innhold av triglycerider i blodet (blodfett)

Det er altså sannsynlig at det er et høyt inntak av karbohydrater i kosten som gir dyslipidemi, som igjen kan øke risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Dette er også i samsvar med våre erfaringer som viser at de som reduserer bruken av karbohydrater, og bytter ut lettprodukter med matvarer med naturlige rene fettkilder vil få bedre kolesterolverdier og mindre triglyserider i blodet.

Kilder:
Caloric Sweetener Consumption and Dyslipidemia Among US Adults

One Comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.