Resultat fra verdens største kostholdsstudie

Change in Body Weight

Denne tabellen viser endringer i kroppsvekt

Forskere ved universitetet i København – Faculty of Life Sciences (LIFE), kan nå avsløre resultatet fra verdens største kostholdsstudie.

Studien har sett på hvilket kosthold  som fungerer best hvis du ønsker å gå ned i vekt.

Ikke overraskende (for oss) så er et kosthold med lite karbohydrater den som gav best resultater. Studien viste at et kosthold med mye protein, lyst kjøtt og bønner, lav-fett melkeprodukter, og mindre raffinerte stivelsesprodukter som lyst brød og hvit ris. Med dette kostholdet kan du også spise til du er mett, uten å telle kalorier og uten å gå opp i vekt.

Dessverre så tok ikke undersøkelsen hensyn til type og mengde fett i kostholdet. Vi mener at mange må spise mer fett for å gå ned i vekt (men da som en del av et balansert kosthold satt opp av en kostholdsveileder/ernæringsterapeut). Kanskje var det derfor ingen av kostholdene i studien gav en reduksjon av kroppsvekten?

Det å ha et kosthold med mye proteiner, kan ha en del negative effekter. Proteinene omdannes til karbohydrater og kan være belastende for nyrene. Vi tror at kroppens viktigste energikilde er naturlig ubearbeidet fett, og med riktig balanse mellom omega-3 og omega-6.

Et annet viktig poeng er at forholdet mellom muskler og kroppsfett er viktigere enn mengden kroppsvekt. Muskler veier mer enn fett. Med et riktig kosthold vil du på grunn av mer produksjon av anabole hormoner, endre dette forholdet  slik at du får mer muskler. Avhengig av utgangspunktet vil man derfor ikke alltid gå ned i vekt, men få en sunnere kropp.

Kilder:
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-11/uoc-drf112310.php

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.