Vi blev tjockare av att undvika fett

SUGEN PÅ GRÄDDE?

Det er ett område hvor det dessverre ikke er tvil om at svenskene er bedre og ligger foran oss. I Sverige har kostholdsdebatten vært langt mer fruktbar, og informasjonen om fordeler av å spise lavkarbo har nådd ut til et bredere lag i befolkningen.

Viktige personer som har jobbet mye med dette er blant annet Sten Sture Skaldeman, Uffe Ravnskov, Lars-Erik Litsfeldt, Andreas Eenfeldt, Göran Berglund og ikke minst Annika Dahlqvist. Media har også vært flinke, og exspressen har jevnlig hatt artikler som har satt spørsmålstegn ved de offentlige kostholdsrådene.

Om du äter för mycket blir du fet. Så långt är alla överens – fortfarande.  Men varför äter vi för mycket och hur kan vi låta bli? Den frågan har sysselsatt forskarna i decennier, och först nu börjar de närma sig en förklaring.

En kalori är alltid en kalori. Eller? i 30 år har forskarna trott att vi blir feta av att äta fett (som innehåller flest kalorier). och matindustrin har hängt på med nya lightprodukter. Men inte blev vi smalare för det – tvärtom. läs den spännande historien om teorin som inte höll i praktiken.

Les hele artikkelen her:
Vi blev tjockare av att undvika fett

One Comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.